#2584941 15.09.2018 11:31:25
Widzę, że wszyscy zgadzamy się co do tego że ludzie są najważniejsi. Kermit ma jednak rację, sprawy techniczne mogą skutecznie sporo ludzi odstraszyć. Sam zniesmaczony tymi forami, o których już pisałem poszukują sensownego miejsca do pogadania o klimacie, przez to, przeleciałem kilka razy zanim zdecydowałem się zarejestrować. Gdyby nie beznadziejna moderacja tamtych, to na to, przy jego oprawie no i zalewie ogłoszeń nie zwróciłbym nawet uwagi.
-
Błękitna, to forum, o którym piszesz nie jest prowadzone twardą ręką tylko pustą głową. A co do pomysłu wyodrębnienia miejsca dostępnego tylko dla wybranych to moim zdaniem bardzo zły pomysł. Są opcje pw, które i tak mam wrażenie, że dość skutecznie zabijają ruch na forum otwartym. Obserwowałem sytuacje, że w kółko rejestrowali się ci sami ludzie a na forum nie było ich wpisów To o czym piszesz było na innym klimatycznym forum, bardzo zresztą podobnym do tego prowadzonego "twardą ręką", i już tego forum go niema. Kiedyś na innym zupełnie spoza klimatu gdzie też mam konto była identyczna dyskusja. Ostatecznie przekonał mnie argument, że jeśli sklep zasłoni witrynę i nie będzie można zajrzeć co oferuje to mało kto zdecyduje się tam wejść. Są fora, na których można nawet pisać nie tylko czytać bez rejestracji, to przeciwny biegun tego o czym myślisz.